MRT modul 3 v Tritolu, 3.9.-7.9.2012

Na letošnji hladen prvi šolski dan se je zgodaj zjutraj na naše dvorišče pripeljal Gregor, ki se je moral kar pošteno potruditi, da je vso mojo opremo zložil v avto in prepričal Luu, da se pridruži Vicky v prtljažniku. Po kratkem pogovoru je odhitel proti počivališču Šempas, kjer ga je že čakal Davorin z Zono. Skupaj sta se odpravila na pot proti Tritolu, jaz pa sem še kar nekaj ur čakala Jernejin prihod iz Romunije. V popoldanskem času me je končno poklicala in skupaj sva se odpravili proti Avstriji. Medtem, ko sta Davorin in Gregor postavljala šotore, sprehajala pse in poslušala predavanja smo Jerneja, jaz, Fly in Car premagovali dolgo pot in si jo krajšali s klepetanjem in krajšim sprehodom.  Na naš cilj smo prispeli okoli polnoči, a kmalu po pogovoru z moškima članoma smo se soglasno odločili za spanje, ki se je še kako prileglo.

V torek zjutraj so se po šotorih in Jernejinem kombiju že zgodaj zaslišale budilke. Pse smo odpeljali na jutranji sprehod, pojedli okusen zajtrk, ki si ga je pripravil vsak sam in se polni pričakovanj odpravili na trening. Po nekaj zmedah sva z Jernejo ugotovili, da ne bova kaj dosti markirali, zato sva preostanek časa izkoristili za treninge z Luu, Carjem in Flyem ter za kuhanje odlične pašte.

Naslednji dnevi so se od torka razlikovali le po drugačnem urniku, kar pomeni, da sva Z Jernejo markirali šele v popoldanskem ali večernem času. Vicky in Zona pa nista imeli kaj dosti časa za počitek, saj sta ju morala vodnika voditi na treninge, ki so bili precej enakomerno organizirani preko celega dneva.

Proste minute smo si vsak dan popestrili s pitjem kave in slastnimi piškoti. Ni manjkalo niti dobre družbe, saj so se nam večkrat pridružili člani drugih društev, s katerimi smo vedno prijetno pokramljali in si s tem še dodatno krajšali dneve. Nekajkrat smo si med seboj tudi pomagali pri markiranju za pse, ki smo jih s seboj imeli markerji.

Teh pet dni, ki sem jih imela priložnost preživeti v Tritolu, ne bom zlahka pozabila, saj so bili zame nekaj novega in zanimivega – nove izkušnje, super treningi, novi obrazi in še bi lahko naštevala.

Za konec pa še nasvet za vse tiste, ki še morate izkusiti treninge v Tritolu…dnevi in predvsem noči so lahko zelo hladne, zato ne ponovite moje napake in s seboj odnesite topla oblačila in debelo ter toplo spalno vrečo, v kateri si boste lahko nabrali veliko energije, ki jo boste potrebovali za markiranje oziroma treniranje na izvrstnih ruševinah.

 

V galeriji :
link

Zapisala: Anja